המדריך יוביל את הדרך ואתם תאספו את המרכיבים האהובים עליכם – חלב, שמנת, סוכר וכל הטעמים שלבכם חפץ. לאחר מכן, נוסיף חנקן נוזלי, ונראה את הקסם מתפתח. החנקן הקר במיוחד מקפיא את התערובת באופן מיידי, ויוצר מערבולת דרמטית של ערפל שמרקדת סביב הקערה.
מדובר בעצם בניסוי מדעי המשלב בתוכו הכנת קינוחים! ההקפאה המהירה מבטיחה שהגלידה תהיה חלקה במיוחד, ללא גבישי קרח מציקים. בנוסף, זה כיף להפליא לצפות בתהליך.
תהיו יצירתיים עם הטעמים שלכם! אולי תערבבו פנימה קצת קרמל, זרקן פנימה נתחי שוקולד, או התפרעו עם פירורי עוגיות. האפשרויות הן אינסופיות, וחלק גדול מהכיף הוא להמציא בעצמכם שילובים מטורפים.
בהדרכת המדריך, אתגרו את החברים או התלמידים לתחרות ידידותית להכנת גלידה. מי יכול ליצור את הטעם השערורייתי ביותר? משוקולד צ'ילי חריף ועד צ'יפס מנטה קלאסי, תנו לדמיון שלכם להשתולל.
כשהתלמידים מתענגים על כל כפית מהיצירה האישית שלהם, מוקפים בצחוק ושמחה, הידע שצברו על הכנת גלידה עם חנקן נוזלי יצרב במוחם ויהיה זמין להם לשימוש עתידי במגוון תחומים שהתלמידים יתענינו בהם בעתיד.
התוכנית מופיעה ברשימת תוכניות גפ"ן
הסדנה כוללת:
פתיחה: הרצאה בנושא מצבי צבירה המלווה בניסוים עם חנקן נוזלי וקרח יבש
חנקן נוזלי: מופע של ניסויים בחנקן נוזלי בטמפרטורה של מינוס 196 מעלות. בנוסף נכין בסדנא גם גלידה ע"י חנקן נוזלי.
קרח יבש: מופע של ניסויים במצבי צבירה של קרח יבש במינוס 78.5 מעלות
שיבוץ היום והתאמתו בהתאם לבחירת בית הספר (עד 30 ילדים לקבוצה)
משך הפעילות לקבוצה – 45 דקות
שימו לב – התוכנית עשויה להשתנות בהתאם למזג אוויר, לדרישת הלקוח או לאילוצים אחרים ועל כן אין התחייבות לשמירה על סדר הנושאים או מסירת הנושאים כולם. ט.ל.ח